Blog

Korfine huurwaarborg

Korfine is een verzekeringsbedrijf dat verzekeringsproducten binnen de vastgoedsector voorziet, voornamelijk voor huurders en verhuurders. Bovendien werd Korfine reeds erkend door de FSMA als gevolmachtigd onderschrijver en werken ze samen met diverse gekende nationale en internationale verzekeringsmaatschappijen, om zo de beste service en producten aan te kunnen bieden.

Indien je als huurder of verhuurder samen wenst te werken met Korfine, kan je best volgende informatie even lezen.

Waar wordt mijn waarborg gevestigd?

De huurwaarborg wordt gevestigd in een specifiek kapitalisatiecontract bij een van de verzekeringspartners van Korfine: N.V. Patronale Life, Federale Verzekering, Vereniging van Onderlinge Levensverzekeringen en N.V. CREDIMO.

Welke stappen moet ik ondernemen?

De Huurwaarborg van Korfine is een veilig, makkelijk en snel proces:

  • Vul, samen met de verhuurder, je vestigingsformulier in en onderteken het.
  • Bezorg ons het formulier, samen met je identiteitsbewijs.
  • Schrijf het overeengekomen bedrag over op onze rekening.

Heb je deze drie makkelijke stappen ondernomen, dan stuurt Korfine jou, de verhuurder en de betrokken vastgoedmakelaar een bewijs van vestiging en blokkering van de huurwaarborg.

Wat moet ik verwachten van een kapitalisatiecontract?

Het contract omvat een kapitaalsgarantie en een gewaarborgde intrestvoet. Gedurende negen jaar geniet je van een vaste intrestvoet die geldt op het ogenblik van het ingaan van een periode.

De opbrengsten zijn onderworpen aan de roerende voorheffing. Een uitstapkost wordt echter niet aangerekend. Er is geen verzekeringstax verschuldigd, alleen een éénmalige instapkost (1% op de totale premie met een absoluut maximum van 7,5 €).

Wanneer komt de waarborg terug vrij?

De huurwaarborg staat geblokkeerd op jouw naam en wordt alleen vrijgegeven als zowel jij als de verhuurder daar toestemming voor geven.

De duurtijd van het contract is 27 jaar. Zowel jij als de verhuurder kunnen de huurwaarborg opvragen op elk moment, mits onderlinge toestemming of na voorlegging van een afschrift van een vonnis. 

In principe heb je dus vrijwel onmiddellijk je geld terug in handen.

Ik wens bijkomende informatie!

Vragen omtrent beperkingen en voorwaarden kunnen teruggevonden worden in de contractvoorwaarden. Bovendien raadt Korfine aan om de Algemene Voorwaarden en de Financiële infofiche van de desbetreffende verzekeringspartners door te lezen. Deze kunnen gevonden worden op https://www.korfine.be/products/archive/GUARANTEELEASE.

Deel met vrienden

Gerelateerde blogposts

Blog

Hoe werkt biddit en hoe werkt een makelaar